Vlaggetjesactie

LET OP: hier kunt u materiaal aanvragen


Start een vlaggetjesactie als begin van het Project ‘Poep op de stoep’. De actie maakt het probleem van de poep overlast inzichtelijk en bovendien voorkomt het dat andere mensen in dezelfde drol stappen. Want met elke stap verspreidt de poep zich met gevaar voor mens, dier én milieu. Foto’s van de acties kunnen naar ons gemaild worden, wij zetten ze op de website.

Bij de actie zit een poster en handleiding voor de scholen of clubs of iedereen die er aan mee wil doen. Wilt u de poster en handleiding ontvangen om af te drukken? Of wilt u uw club of schoolnaam erop hebben? Neem contact met ons op.

De vlaggetjes zijn volop te bestellen via www.hondenpoep.nl

————————————-

“Poep op de stoep” is een project om mensen in Nederland op een positieve en ludieke manier bewust te maken van de hondenpoep overlast en de gevaren voor de gezondheid van mens, dier én milieu.

Het project startte voor de eerste keer op maandag 9 mei 2011 met een vlaggetjesactie bij twee scholen in Driebergen. Gedurende de 2 weken voorafgaand aan de Performance Art gingen kinderen van de basisscholen CBS Coolsma en CBS De Zonheuvel samen met hun ouders op zoek naar niet opgeruimde hondenpoep en versierden die met een biologisch afbreekbaar vlaggetje. Onder het motto: “Doe me een lol en versier die vieze hondendrol” maakten zij vervolgens een digitale foto van de plek en de versierde hondendrol. De foto konden ze per mail sturen naar info@hondenstrontbond.nl.

Op deze manier wordt het probleem van de poep overlast inzichtelijk gemaakt en bovendien voorkomen dat andere mensen in dezelfde drol stapten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>